the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Αγάπα με αν Ντολμάς! (part I) *

Μια φορά κι έναν καιρό, στο Μακρυνό Πιάτο του Γαλαξία του Αυγολέμονου, 2000 (περίπου) βράσεις μετά Χριστόν, τα Ηνωμένα Κληματόφυλλα της Αμερικής κάνανε το κουμάντο. Πίστευαν στην ελεύθερη διακίνση του ρυζιού, ξόδευαν αφειδώς το κρεμμύδι και το μαϊντανό και θεωρούσαν τη χώρα τους "Χώρα αυτών που Ντολμάν".

Η λαιμαργία των Ντολμάδων Αμερικής ήταν τόσο μεγάλη, που είχαν τυλίξει τον κιμά όλο, έλεγχαν τη ροή του ελαιόλαδου και μάλιστα θεωρούσαν ότι ήταν τόσο γλύκες και μοναδικοί που τους είχε φτιάξει ο Μεγάλος Ζαχαροπλάστης κατ' εικόνα και ομοίωσιν. Για του λόγου το αληθές, κάθε φορά που ο εκάστοτε Αρχιντολμάς απηύθυνε το λόγο στους Ντολμάδες του, τελείωνε με τη φράση "Chef Bless America".

Στη μακρινή χώρα του Ντολμαδιστάν, η φυλή των Τυλιχτάν τα είχε πάρει στο τουρμπάνι, και ήθελε πάση θυσία να ανατρέψει την κυριαρχία των "άβραστων", που όχι μόνο δεν είχαν τον Chef τους αλλά έκαναν τον κόσμο άνω-κάτω με τα Δυτικά τους τυλίγματα. Οι Τυλιχτάν πίστευαν στην αυθεντικότητα του Τουρμπανιού, και θεωρούσαν ότι ήταν οι μόνοι που ήξεραν πως να το τυλίξουν σωστά. Κατηγορούσαν μάλιστα τους Αμερικανούς Ντολμάδες πως ήταν όχι μόνο άβραστοι και α-Chef-oι, αλλά και ότι άφηναν τους γλυκούς θηλυκούς ντολμάδες να κάνουν ό,τι τους κατέβαινε στο κοτσάνι τους.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους Ντολμάδες Αμερικής και τους Τυλιχτάν ήταν αναπόφευκτη. Οι Ντολμάδες είχαν αρκετά στο κοτσάνι τους, με τη Λαϊκη Ρυζοκρατία της Κίνας να απειλεί να ελέγξει ολόκληρη τη Ντολμαδονομία του Πιάτου και το Ριζάκ (με ηγέτη τον Δικτάτορα Ντολμάμ Γιαλατζίν) να αρνείται ότι κατείχε τη μυστική συνταγή για την κατασκευή της Μαγιονέζας, ενώ ήταν βέβαιο πως όχι μόνο την κατείχε, αλλά προτίθετο και να την χρησιμοποιήσει...

Αυτή ήταν τουλάχιστον η επίσημη εκδοχή της υπόθεσης και σύμφωνα με τα "έγκυρα" δημοσιεύματα των Dolmatologist, Dolmasweek και D.N.N. ...

(συνεχίζεται σε επόμενο post- αναμείνατε στον Ντολμά σας)

*Σημ.: Είναι το παιχνίδι του Ντολμά, στο οποίο αυτοπροσκλήθηκα μόλις διάβασα τη Σακαφιόρα η οποία ενεπνεύσθη από τον Mahler

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ahahahaha....εισαι απίστευτη!!!αυτό πρέπει να κατεβάσεις για διαδραστικό μυθιστόρημα...θα γελάσουμε τουλάχιστον τρελά!!!

artemis είπε...

κοίταξε, τζενάουα, τα σκήπτρα σε τέτοιου είδους λογοτεχνικά τεχνάσματα τα κατέχει επάξια ο Ευγένιος Τριβιζάς (θυμάται κανείς το "Αβγατηγανιστάν" και το "Αλατοπιπερού" από τη Φρουτοπία;) και δεν τα διεκδικώ.

Επίσης, το κειμενάκι μου ωχριά μπρος στις ραψωδίες που περίτεχνα έκοψε, έραψε και μπάλωσε η Σακαφιόρα. Διαβάστε τα "Αγάπα με αν Ντολμάς" (part I & II) της Σακαφιόρας και τύφλα να χει ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Κιλμπιλάς!

Ωστόσο, πρέπει να υποκλιθώ και σας ευχαριστώ για το κομπλιμάν *βαθιά υπόκλιση μέχρι τον αστράγαλο*

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα της σακαφιόρας τις ντολμαδίες και της απονέμεται ασυζητητί το ντολμαμπελ της χιλιετίας...άπαιχτο το χιούμορ της κυρίας!!!οσο για την βαθιά υπόκλιση...χμ...ενδιαφέρον!!!

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

χαχαχαχαχα θεικόοοοοο!!!

το εκτυπώνω ευθύς αμέσως!!
αχ θυμάμαι αυτά του τριβιζά! και την Ισπεπονία!!!! =)

μάκια!

Ανώνυμος είπε...

ahhahahaahahahahha
hahahahahahahahaha
ahahahahahahahahahahah
Ρεεεεεεεεεεεε, πέθανα!
Τελικά αυτό με τους ντολμάδες συγκίνησε πολύ κόσμο.
Πάντως κι εγώ τον Τριβιζά είχα στο νού μου όταν έγραφα για τους ντολμάδες.

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγω θα την ξανακάνω την πρόταση και στις δυό σας για κανα τέτοιου τύπου μυθιστόρημα...θέλει γέλιο και φαντασία ο μπλογκόκοσμος...ο ντολμων νικά!!!

mahler76 είπε...

άργησα άλλα τα καταφερα
Καλά φοβερό!!! πάω να δώ και την συνέχεια.