the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Οι συμβάσεις εργασίας και το τέλος του Κόσμου

Οι ειδησεογραφικοί τίτλοι σήμερα μας προειδοποιούν για ακόμη ένα κακό....


Σύμφωνα με το news247.gr, "συμβάσεις της μιας ημέρας με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σκέφτεται η κυβέρνηση. Ισπανικό μοντέλο για να "αντιμετωπιστεί" η ανεργία. Το πρωί θα έχει κάποιος δουλειά και το βράδυ θα απολύεται."

Όπου να ναι, θα χουμε και συμβάσεις εργασίας με διάρκεια "όσο κρατάει ένα τσιγάρο". Θα βγαίνεις για νικοτινο-διάλειμμα, και στην επιστροφή θα σου λένε "λυπάμαι, απολυθήκατε ". Οι συμβάσεις θα κυκλοφορούν σε πακετο των 20. Για καθε μια κούτα, θα υπάρχει εκπτωση 50% στα αφεντικά, και θα παίρνουν και μισή κούτα δωρεάν.

Όταν συνειδητοποιησουν οι εργαζομενοι ποσο παράλογο είναι να δουλεύεις 8 ωρες, να κανεις διάλειμμα για 15 λεπτα, και να πληρώνεσαι για 15 λεπτα μονο (αυτά που λειπεις και άρα μπορούν να σε απολύσουν για χαρη τους) τοτε θα κοψουν ΟΛΟΙ το κάπνισμα. Κι έτσι η συνωμοσία του Παγκοσμιου Οργανισμού Υγείας, που θελει όλος ο κόσμος να έχει ροδαλά και υγιή πνευμόνια, θα αποκαλυφθεί σε ολο της το μεγαλειο.

Αφού λοιπόν όλοι θα έχουμε πνευμόνια ροδαλά και υγιή, θα μπορούμε να φωνάζουμε δυνατότερα στις συνελεύσεις του δρόμου και στις πλατείες.


Για τσιγάρο, κανείς;


Οι πολιτικοί θα ανησυχήσουν γιατί είμαστε τόσο υγιείς και θα συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να καταστήσουν υποχρεωτικό το κάπνισμα.

Μαζί τους θα συνταχθεί και η Wall Street, περιμένοντας πως και πως να περάσει ο νόμος για να ανεβούν οι μετοχές των καπνοβιομηχανιών και να βγάλουν κανένα φράγκο.

Η Ναόμι Κλάιν θα βγάλει λόγο σε όσους κάνουν κατάληψη της Wall Street, και θα πει ότι άλλαξε γνώμη, και ότι αγαπά τους πάντες ...εκτός από εκείνους που καπνίζουν.

Μέσα στους κόλπους των καταληψειών θα υπάρχουν σίγουρα και μερικοί Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν το Shock Doctrine της Κλάιν και ο μόνος νόμος που ξέρουν είναι ο Κλάιν Μάιν (ον δε λάιν).

Θα κάνουν μια φράξια που θα υποστηρίζει ότι μπορεί και το κάπνισμα να είναι επανάσταση, και για να το αποδείξουν θα καθίσουν έξω από τον Λευκό Οίκο και θα καπνίζουν μέχρι αυτός
να μαυρίσει.

Το φάντασμα του Μπομπ Μάρλει θα χαρεί πολύ με αυτή την τροπή και θα τους στείλει για συμπαράσταση μια ορδή από φαντάσματα ρασταφάρι που καπνίζουν μαύρο μέρα-νύχτα.

Τα φαντάσματα, όπως στον 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, θα είναι το τελικό χτύπημα: Ο Λευκός Οίκος θα μαυρίσει και θα μεταλλαχθεί σε πύργο της Μόρντορ. Το Καπιτώλιο θα αρχίζει να τρίζει και θα διαλυθεί στο πρωινό αεράκι. Τότε όλοι θα καταλάβουν ποιος
είναι ο πραγματικός εχθρός (ο Καπιτωλισμός) και θα έρθει το τέλος του Κόσμου (με την Αριστοτελική έννοια).

Επιτέλους, όταν έρθει αυτή η συντέλεια, όλος ο Κόσμος θα σταματήσει να τρέχει απο δω και απο κει, να αγχώνεται και να προσπαθεί να φτιάξει τον κόσμο καλύτερο απ' ό,τι είναι. Κι
έτσι θα ζήσουμε όλοι εμείς καλά, κι ακόμα καλύτερα...

(Αφιερωμένο στον Πιτσιρίκο)