the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Που να το ρίξω, το τιμημένο;

Ναι, έφτασαν και πάλι οι εκλογές και ως συνήθως, όλοι γκρινιάζουν ότι οι πολιτικοί μας λένε παραμύθια. Γκρίνια, γκρίνια, από γκρίνια άλλο τίποτα. Θλίψη και σπαραγμός.

Μια βδομάδα πριν την κάλπη, σας φανερώνουμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα παραμύθια και γιατί. Ξανά πίσω στην πολιτική μας (ψυχ)ανάλυση και σήμερα, αρχίζοντας από τα αριστερά προς τα δεξιά:

Αλέκα Παπαρήγα: Η Κοκκινοσκουφίτσα

Ένας κακός Λύκος υπάρχει! Ονομάζεται Καπιταλισμός. Το Κόμμα των Κομμουνιστών, με αρχηγό την Αλέκα Παπαρήγα στον ρόλο της Κοκκινοσκουφίτσας, θα καταφέρει να τον νικήσει! Ψηφίστε την!

Εδώ, το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ τις εκλογές.

ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ


Όπως βλέπετε και στην Εικόνα, η Κοκκινοσκουφίτσα έχει καταφέρει να αποσυντονίσει τον Λύκο κραδαίνοντας ένα μπουκάλι Σοβιετική Βότκα. Αφού τον έχει ποτίσει πολλά σφηνάκια στη σειρά, και τον έχει μεθύσει, σε σημείο να νομίζει ότι τελικά θα καταλήξουν μαζί στο κρεβάτι, τον δένει χειροπόδαρα και του περνά κολάρο. Ο Λύκος είναι ακόμη τόσο μεθυσμένος ώστε πιστεύει ότι το κολάρο είναι σαδομαζοχιστικό φετίχ.


Αλέξης Τσίπρας: Ο Κοντορεβυθούλης

Κάποτε στην μακρινή χώρα που την λένε Ελλάδα υπήρχε ένα ζευγάρι- η οικογένεια των Αριστερά, που δεν κατάφερνε να κάνει παιδιά. Πίστευαν ότι η μοίρα τους ήταν καταραμένη, κι ότι το αίμα τους θα χανόταν και το όνομά τους θα το θυμόταν μόνο η Ιστορία, αφού κατά πως φαίνεται δεν επρόκειτο να κάνουν απογόνους. Το μόνο που εύχονταν είναι ν' αποκτήσουν κι εκείνοι ένα γιο, ακόμη κι αν ήταν μικρούλης, τόσος δα, Κοντορεβυθούλης. Και τον απέκτησαν: μόνο που 'χε μπόι έναν πόντο!


Μετά από πολλές περιπέτειες... δυστυχώς το μόνο που κατάφερε τελικά ο Κοντορεβυθούλης, ήταν να γυρίσει σώος και αβλαβής, πίσω στη φαμίλια του, αφού γλίτωσε από διάφορα Τέρατα. Εδώ, ο Κοντορεβυθούλης κάθεται με καμάρι πάνω στο καπέλο του "Πατέρα" του (βλ. Monsieur Alavanos).


Γεώργιος Παπανδρέου: Ο Ρομπέν των Δασών



Φοράει πράσινα και υπόσχεται ότι θα μοιράσει λεφτά. Η Ελληνική Παραλλαγή στον μύθο του Ρομπέν των Δασών, λέγεται Ρομπέν των Μισθών. Υπάρχει κανείς αρκετά αφελής ώστε να πιστέψει στ' αλήθεια αυτή την εκδοχή, σερβιρισμένη ξαναζεσταμένη, ενώ βρισκόμαστε εδώ και χρόνια στον 21ο αιώνα; Δεν μας πείθει το ριμέικ. O Γιωργάκης μοιάζει περισσότερο με Ερολ Φλυν παρά με Ράσελ Κρόου - ή έστω, με έναν Κέβιν Κόστνερ βρε αδελφέ.


Κώστας καραμανλής: Ο καθιστός Ταύρος



Σαν τον αρχηγό των ερυθρόδερμων Σιου, που είχε το όραμα ότι θα νικούσε τον Στρατηγό Κάστερ, έτσι και ο δικός μας Καθιστός Ταύρος υπόσχεται ότι θα πατάξει τους "Καμπόϋδες" της φοροδιαφυγής και τους αχόρταγους του Ελληνικού Δημοσίου -- για ακόμη μια φορά... Κι εμείς διερωτώμεθα: Πως ακριβώς σχεδιάζει να το πετύχει αυτό; Αν καθίσει πάνω τους, φερειπείν;


Γιώργος Καρατζαφέρης: Η Πεντάμορφη και το Τέρας



Ο μοναδικός γαμπρός για την Πεντάμορφη Ελλάδα μας. Ο μόνος πατριώτης! Ο μόνος άξιος μνηστήρας! Αν και τερατώδης ο ίδιος (και σε μέγεθος και σε ιδέες) αν τον αγαπήσουμε, υπόσχεται ότι θα φανερωθεί ότι είναι αληθινός Πρίγκιπας. Ένα 4% του πληθυσμού το έχαψε ήδη το παραμύθι το 2007... Εσείς θα ξαναφάτε μια απ' τα ίδια;

Δεν πα να στρουμφιχτείτε όλοι!



Φέτος, είναι χειρότερα από ποτέ-- κανείς δεν ξέρει τι να ψηφίσει πια! Αργούμε πολύ μπαμπα-Στρουμφ;