the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Ο δρόμος προς τη φώτιση

Πάνω στα Βουνά της Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει το Μοναστήρι
(Βουδιστικό Κέντρο Απομόνωσης/Retreat) "Κάρμα Ρίγκντρολ Λινγκ" (Χολομώντας Χαλκιδικής). Από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου πραγματοποιείται εκεί σεμινάριο (μεταδόσεις "Λοτζόγκ"& "Μαχαμούντρα") με τον Λάμα Σόναμ Λούντρουπ της Βουδιστικής γενεαλογίας των Καγκιού.

Οι μεταδόσεις αυτές, αποτελούν οδηγίες των Δασκάλων (Λάμα) προς τους μαθητές (ασκητές) προκειμένου να μπορέσουν να εξασκηθούν σωστά στις τεχνικές του διαλογισμού, που βοηθούν το πνεύμα μας να ηρεμήσει, να ισορροπήσει, και να μας χαρίσει την αρμονία που όλοι ψάχνουμε στη ζωή, καθώς και να μας αποκαλύψει την φωτισμένη οδό, που είναι το μονοπάτι το οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί να ακολουθήσει, προκειμένου να βοηθήσει τον εαυτό του και όλα τα όντα, να φτάσουν στην κατάσταση της Φώτισης.

"Αυτό που ονομάζουμε Φώτιση", μας είπε ο Λάμα Λούντρουπ, "δεν είναι κάτι μεγάλο. Είναι κάτι μικρό!" (δηλαδή μια ριζική, και αποφασιστική αλλαγή στη συνηθισμένη νοοτροπία μας, και μια καθοριστική εσωτερική εμπειρία για τον καθένα) και μας υπέδειξε τις αρχές που διέπουν το Φωτισμένο Πνεύμα, το οποίο βρίσκεται μέσα στον καθένα από εμάς.

Με απλές ασκήσεις αναπνοής, που ο καθένας μας μπορεί να κάνει καθημερινά, και προσανατολισμένοι στην πραγματική αγάπη και το έλεος που ξυπνούν μέσα στην ψυχή μας αληθινά, όταν αναγνωρίζουμε την ουσιαστική φύση του πνεύματός μας, μπορούμε να γευτούμε την αληθινή ευτυχία, και να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα - πέρα από τις προσκολήσεις και τα αδιέξοδα πάθη που συνήθως μας ταλαιπωρούν.

Απλές οδηγίες για διαλογισμό:

1. Καθισμένοι σε στάση με ίσια την πλάτη, τα χέρια στα γόνατά μας, αισθανόμαστε αρχικά το σώμα μας. Συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας, και νιώθουμε το σώμα και το πνεύμα μας ως σύνολο.

2. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, αφήνουμε την σκέψη μας ελεύθερη, δεν "κολλάμε" σε κάθε σκέψη που περνά από το νου μας.

3. Συνδέουμε κάθε αναπνοή με την αγάπη και το έλεος που νιώθουμε μέσα μας. Αφήνουμε την αγάπη αυτή να μας πλημμυρίσει. Με κάθε αναπνοή, δεχόμαστε (εισπνοή) και δίνουμε (εκπνοή) την αγάπη αυτή.Lama Kostas and Maya the dog, ready for a walk

Notes we have to study for Lojong Transmission- here, a snap shot at the Mahakala ceremony

Anyone could benefit from sitting down on a little blue mat now and then...

Another snap shot during the Lojong Transmission, at the text&someone holding "Mala Beads"

This is the Drum for the Mahakala ceremony, here at another snap shot at the Temple

The most amazing guy

Στην απομόνωση (βλέπε προηγούμενο post) γνώρισα τον πιο απίστευτο τύπο. Το όνομά του είναι Ζεράρ, και η καταγωγή του είναι από τη Γαλλία. Είναι Φραγκισκανός Μοναχός, (δηλαδή ακολουθεί το τάγμα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης) από την ηλικία των 16 ετών, για τα τελευταία 27 χρόνια! Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εργαζόταν στην κουζίνα, για επτά ολόκληρες ώρες κάθε μέρα, ετοιμάζοντς δυο γεύματα την ημέρα, για 60 άτομα, προκειμένου να μας ταϊσει όλους... παρά το γεγονός ότι δεν είναι "τυπικά" Βουδιστής και "ανήκει" αλλού! :) Το τελευταίο διάστημα, εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, βοηθώντας τους φτωχούς. Το φωτισμένο πνεύμα δεν κάνει διακρίσεις στην καταγωγή, στην φιλοσοφία ή στις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Gerard's Kitchen
Gerard, the amazing cook

In English:

I met the most amazing guy in the retreat (see previous post). His name is Gerard, and he comes from France. He is a Franciscan monk, following "The rule of St. Francis of Assisi" since he was 16, for the past 27 years!The past weekend, he has been working in the kitchen, preparing 2 meals a day for 60 people, working away for full 7 hours a day, to feed us all... despite the fact that he is not "typically" a Buddhist! :) He is currently working in Thessaloniki, Greece, helping out poor people. The enlightened spirit makes no distinctions among someone's origin, their philosophy or their religious beliefs.