the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007

Αντικερί και λιβάνι...

Σε λίγα χρόνια συλλεκτικά αντικείμενα θα αποτελούν οι ταυτότητες με το Χ.Ο., οι οποίες αναγράφουν εν συντομία το θρήσκευμα, και ουδεμία σχέση έχουν με την τρίλιζα, καθώς επίσης και το Βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Σπάνια αντικείμενα υψηλής συλλεκτικής αξίας, αποκάλεσε με ιδιαίτερη θέρμη, τις διαφορετικές εκδόσεις του Βιβλίου η απερχόμενη Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας με συγκίνηση που έφτασε και σε δάκρυα, σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Δεν περιμένω να με κρίνει η Ιστορία- αλλά οι συλλέκτες του Μέλλοντος» είπε η πρώην Υπουργός με διάθεση σουρεάλ που δεν την έπιασε δυστυχώς κανένας δημοσιογράφος διότι ήταν μπουκωμένοι με κρουασανάκια με γέμιση πραλίνα που είχε φροντίσει το κέιτερινγκ να εφοδιάσει το καφέ-μπαρ.
Την είδηση μετέδωσε αιφνιδίως το ΣΤΑΡ κατά τη διάρκεια του δελτίου των 17,30 ωρών του μετά την ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας για την απόσυρση του συγγράμματος, με συνέπεια τα υπόλοιπα κανάλια να τηρήσουν σιγήν ιχθύος για το θέμα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα καθώς οι τσιλιαδόροι ξεχάστηκαν παρακολουθώντας τον Αιμίλιο Λιάτσο να τα σπάει για το ροζ σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Κάτω Πισκανδρίτσας, η οποία επιπλέον είχε ισοπεδωθεί από έναν ισχυρό τοπικό σεισμό και λίγο αργότερα παραδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου πύρινη λαίλαπα.
Λίγα λεπτά αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αγωγής διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χαρά στην πλατεία Συντάγματος, ενώ κατευθυνόταν προς το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να γίνει ρόμπα στο πανελλήνιο.
Τέλος, το ρεντίκολο του συναδέλφου του προσπάθησε με φιλότιμη παρέμβαση στο ΤΗΛΕαστυ να διασκεδάσει ο γνωστός σε όλους βουλευτής του ΛΑΟΣ κος Φελόπουλος,

Politically Direct

Όλοι ξέρουμε ότι οι πολιτικοί άλλα λένε και άλλα εννοούν. Συνήθως, κρύβουν το δηλητήριο των δηλώσεών τους κάτω από περίπλοκες διατυπώσεις και «ευγενικούς» ευφημισμούς (το γνωστό σε όλους politically correct). Μιλάνε μια άλλη γλώσσα, διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Τελικά, όλοι ξέρουμε ότι αυτά που λένε θέλουνε μετάφραση!

Ορίστε ένα μικρό δείγμα μεταφρασμένου πολιτικού λόγου-
από τη χτεσινή ειδησεογραφία και την αιφνιδιαστική κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παπανδρέου:
«Ζητώ να μου δώσετε την εμπιστοσύνη σας και την υποστήριξή σας με μυστική ψηφοφορία-αυτοί που διψάνε για εξουσία να πάνε να την ψάξουν αλλού»
ΔΗΛΑΔΗ
«κάποιοι εδώ μέσα (εσένα λέω Μπένι!) θέλουν να με κάνουν σκόνη, να μου πάρουν την προεδρία κάτω απ’ τη μύτη μου και να με αφανίσουν από το χάρτη. Ψηφίστε με για να τους δώσουμε τώρα το πρώτο μάθημα και στις 11 Νοεμβρίου το τελικό».

Βενιζέλος:
«η πρόταση γίνεται ξαφνικά και απροσδόκητα, είναι απόπειρα υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης, βόμβα κατά της ενότητας του κόμματος, και της διαδικασίας που ξεκίνησε για την εκλογή προέδρου, σας παρακαλώ να μην επιμείνετε στην πρότασή σας»
ΔΗΛΑΔΗ
«μα τι ηλίθια κίνησή είναι αυτή, είσαι ντιπ βλάκας; Καλά, το ήξερα ότι είσαι ηλίθιος, Γιωργάκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν το περίμενα- η ανοησία σου δεν έχει όρια! Νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο θα μου κλέψεις το προεδριλίκι;»

Σημίτης:
«Απορώ πως έρχεται αυτό το θέμα-αυτό διασπά την ενότητα του κόμματος και δημιουργεί παρατάξεις. Διαφωνώ πλήρως! Είμαι υπέρ της ενότητας, βρίσκομαι σε δυσάρεστη θέση γιατί δεν έχω ταχθεί ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον».
ΔΗΛΑΔΗ
«πολύ φασαρία κάνετε σήμερα. Κι ό,τι είχα αράξει στο έδρανο χωρίς ιδιαίτερες έγνοιες, ορίστε οι ταραξίες! Δεν κάθεστε στη θέση σας σαν καλά παιδιά να τελειώνουμε μ’ αυτή τη συνεδρίαση και να πάω σπίτι μου;»

Κακλαμάνης:
«η εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι δεδομένη στο πρόσωπο του προέδρου. Παρέλκει η ψηφοφορία. Μέχρι την επανεκλογή κανένας δεν αμφισβητεί ότι το κόμμα έχει πρόεδρο. Ποιος άσχετος εγκέφαλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου την ιδέα της ψηφοφορίας;»
ΔΗΛΑΔΗ
«Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Μπορείτε να φαγωθείτε όσο θέλετε όταν φτάσει η ώρα των εκλογών. Για την ώρα όμως ο Γιωργάκης είναι Πρόεδρος είτε σας αρέσει είτε όχι. Ποιο βλήμα είχε αυτή την ιδέα να μας ταράξει μεσοβδόμαδα; Ο Γιωργάκης τον άκουσε, τέτοιος αφελής που είναι».

Ανδρουλάκης:
«Μπράβο Πρόεδρε- σήμερα τους έδειξες τι εστί αρχηγός- έκανες μια κίνηση αντάξια ενός Παπανδρέου»
ΔΗΛΑΔΗ
«τρελή καύλα! Επιτέλους άναψαν τα αίματα! Σ’ έχω ερωτευτεί!»