the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Σακαφιόρα, darling

Έχω μέρες να σχολιάσω την επικαιρότητα. Εντάξει, το ξέρω πως δεν αγωνιάτε να μάθετε τι πέρασε από το κεφάλι μου βουίζοντας ξυστά όταν ανοίγω την ρημάδα την τιβί. Το ξέρω πως με κατανοείτε και μου συμπαραστέκεστε που με πιάνει κατιτίς σαν λέπρα κάθε φορά που ακούω τη λέξη ΠΑΣΟΚ, διαδοχή, ή Αρχιεπίσκοπος. Το ξέρω πως το ξέρετε πως συφιλιάζομαι με οτιδήποτε αφορά την ΝουΔου, τον Μπους τον δεύτερο τον καταραμένο και τις δικτατορίες ανά τον κόσμο όπως αυτή στη Βιρμανία και αλλού.

Αυτό που δεν ξέρατε είναι ότι τα παίρνω στο κρανίο και κάθετα και οριζόντια και προς κάθε μοίρα από τις 360 και κάθε μέρα από τις 365 που έχει ο χρόνος, όταν βλέπω, ακούω ή διαβάζω οτιδήποτε και οποιονδήποτε αδιαφορεί εσκεμμένα ή όχι για το περιβάλλον.

Επίσης δεν γνωρίζετε ότι αν υπόκειντο στην διακριτική μου ευχέρεια, οι κανόνες της καθημερινής μας διαβίωσης θα ήταν και πράσινοι και χουντικοί μέχρι το κόκαλο. Όχι, δεν εννοώ δικτατορία με αρχηγό τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Εννοώ ότι αν ήταν στο χέρι μου θα επέβαλα εδώ και τώρα την πρώτη οικολογική δικτατορία στον πλανήτη και μάλιστα θα το έκανα χωρίς ουδεμία τύψη στη συνείδησή μου.

Συγκεκριμένα, θα έδινα διορία μόλις δέκα μηνών σε κάθε βιομηχανία να λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα επιλέγοντας μια φιλική στο περιβάλλον πηγή ενέργειας. Όποιος δεν ήθελε να συμμορφωθεί, θα δημευόταν η περιουσία του και τα χρήματα θα πήγαιναν προς σωτηρία του κουνουπιού της Αλάσκας (τα προβλήματα μετανάστευσης του οποίου έχουν επιφέρει τεράστια οικολογική κρίση στην περιοχή, με την χλωρίδα και την πανίδα να τα ‘χουν παίξει και τους Αλασκανούς να έχουν χάσει το 60% της τροφής τους από το κυνήγι των καριμπού.)

Άλλες ωραίες επενδύσεις από δημευμένες περιουσίες θα κάλυπταν τα έξοδα του γόπινγκ στο Αιγαίο και αλλού ουτωσώστε οι Έλληνες φαντάροι μας που υπηρετούν στο Ναυτικό να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτε από το Πεζικό μας.

Στους ιδιοκτήτες Γιώτα Χι θα έδινα διορία έξι μήνες να αλλάξουν τον τρόπο που μετακινούνται μέσα στις πόλεις και να συνηθίσουν σε αυτό (ποδήλατο, μετρό, τραμ, λεωφορεία κλπ) και δέκα μήνες για να αλλάξουν το αυτοκίνητό τους από βενζινοκίνητο σε κάποιου είδους υβριδικό. Μετά τους έξι πρώτους μήνες όποιος γιωταχής έμπαινε στο κέντρο της πόλης με το αμάξι του θα συλλαμβάνονταν, το αυτοκίνητό του θα πήγαινε για ανακύκλωση και ο ίδιος θα υποχρεωνόταν σε έναν χρόνο υποχρεωτικού community service, που-χου να καθαρίζει τα πάρκα και τις παραλίες από τα σκουπίδια που πετάνε οι ασυνείδητοι σαν και τα μούτρα του. Μετά τους δέκα μήνες όποιος κυκλοφορούσε ακόμη με συμβατικό αυτοκίνητο μέσα στις πόλεις θα υποχρεωνόταν να φορέσει το βυσσινί ράσο του Βουδιστή μοναχού, να κάνει τον γύρο του κόσμου με σχοινένια παπούτσια και να φορά μια επιγραφή κρεμασμένη στο λαιμό του που να λέει: «Είμαι μαλάκας και σαν να μην έφτανε αυτό δεν είμαι καν οικολόγος».

Αφού με τα μέτρα αυτά ο πλανήτης θα έπαιρνε τα πάνω του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα φρόντιζα επίσης εντέλει να μην ξοδεύουμε ενέργεια για μαλακίες όπως η ανακύκλωση. Τέρμα οι πλαστικές συσκευασίες. Επιστροφή στα γυάλινα μπουκάλια και τα πήλινα δοχεία. Άμα δεν σας άρεσε να αγοράζετε το γάλα σας σε μπουκάλι όπως αυτό της Γεωργικής Σχολής, τότε να ψοφούσατε από οστεοπόρωση. Και άμα είχατε εργοστάσιο πλαστικών, να το γυρνούσατε σε εργοστάσιο παραγωγής γυαλιού. Αλλιώς θα περνούσατε το υπόλοιπο της ζωής σας στο Γκουαντανάμο σκάβοντας για ραδίκια.

Άμεσα, βραβείο Νόμπελ θα έπαιρναν οι κοινότητες των Amish, στα πρότυπα των οποίων θα αναδιοργανωνόταν η κοινωνική ζωή και η παραγωγή, ενώ επιδοτήσεις θα έπαιρναν όλοι οι κάτοικοι των πόλεων που θα υιοθετούσαν το πρόγραμμα της επανακατοίκησης της υπαίθρου και θα ασχολούνταν με τις βιολογικές καλλιέργειες της σόγιας, του κόκκινου φασολιού και του καρμπολάχανου.

Ο οικολογικός οίστρος στο παρόν δοκίμιο είναι άμεσο αποτέλεσμα του παρακάτω κείμενου που δημοσίευσε η Σακαφιόρα. Διαβάστε το και μετά πείτε μου αν θα τα παίρνατε στο κρανίο ή όχι!
http://sakafiora.wordpress.com/2007/10/17/%ce%96%ce%97%ce%a4%ce%a9-%ce%9f-%ce%9a%ce%91%ce%a1%ce%91%ce%a4%ce%95-%ce%9a%ce%99%ce%9d%ce%a4/

Y.Γ. and don't even get me started με τις χλωρίνες και τα ξίδια...! στα γκούλαγκ θα πάνε όσοι χρησιμοποιούνε χημικά και όσοι τα φτιάχνουνε. ΞΙΔΙ ρε! μην το πιείτε, μην το λουστείτε, γυαλίστε τις καταραμένες τις κατσαρόλες σας με δαύτο!