the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

how do I loathe thee? let me count the ways

Or "10 things I hate about you"

1. "Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορθώσεις του εκλογικού νόμου, ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο κυβερνητικής αστάθειας" (ώστε να συνεχίσουν οι μειοψηφίες να κυβερνούν την πλειοψηφία?)

2. " Παρότι υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος και οι καιρικές συνθήκες ήταν περίπου αναμενόμενες, δεν κατασκευάστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ικανοποιείται να περιορίζεται στο ρόλο του διασώστη." (και αυτή ήταν μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης?)

3. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ πολιτική της κυβέρνησης «έχει ως στόχο να υπονομεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να προχωρήσει σε καταλήστευση των αποθεματικών, ιδίως της επικουρικής και προνοιακής ασφάλισης». (και επιλέχθηκε ξανά να κυβερνήσει? παρά τα "δομημένα ομόλογα"?)

4. "τέσσερις στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Σε έρευνα της Metron Analysis σχεδόν δύο στους τρεις πιστεύουν ότι ο πολιτικός κόσμος απομακρύνεται από τα καθημερινά προβλήματα" (και 4 στους 10 Έλληνες ψήφισαν την Ν.Δ.?)

5. " Στα όρια του συναγερμού πολλές περιοχές στη χώρα μας για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί η ΔΕΗ αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Flash 96.
Η παγκόσμια βάση δεδομένων Κάρμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα 3/5 του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα βρίσκονται στον ουρανό της Κοζάνης." (και είπαν ότι προτεραιότητα είναι το περιβάλλον?)

6. " Το τελικό κείμενο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2008, που κατατίθεται στην Βουλή την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου, θα έχει ελάχιστες αποκλίσεις από το προσχέδιο του προϋπολογισμού και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, ενώ μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης. " (και κάναμε εκλογές γιατί δεν μπορούσαν να τον καταρτίσουν?)

7. " Καμπανάκι χτυπά η Κομισιόν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Προαναγγελία αύξησης έμμεσων φόρων αλλά και πιο σφιχτή μισθολογική πολιτική, προβλέπει η ετήσια έκθεση φθινοπωρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί ανοδικά το επόμενο έτος, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, αλλά και των έμμεσων φόρων στη χώρα μας. " (και υποσχέθηκαν όχι άλλους φόρους?)


8. Δίωξη για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Υγείας των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο μετέχουν στελέχη της ΝΔ και συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ. Στο Ταμείο, μόνο για το 2007 διαπιστώθηκε τρύπα 300 εκατ. ευρώ. Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που αποκάλυψαν την υπόθεση καταγγέλλουν ότι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι στο οποίο εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. (και ακόμη περιμένουμε την εξυγείανση του Δημόσιου Τομέα?)

9. " Οι πρόσφατες εκλογές πέρασαν χωρίς ν' ακουστεί σχεδόν τίποτα για το σύστημα υγείας και τα δεινά που υφίστανται οι πολίτες εξαιτίας του" . (και νοιάζονται για το "κοινωνικό κράτος"?)

10. " Ξανάρχισαν οι καταλήψεις των σχολείων, όπως αναμενόταν μια και τίποτα δεν άλλαξε, μια και αποτύχαμε τα τελευταία πολλά χρόνια να αναρωτηθούμε ποιος πιστεύουμε ότι είναι ο πραγματικός σκοπός του σχολείου. Και θα συνεχίζονται ενόσω δεν ξεκινά ο εθνικός διάλογος για το ρόλο του σχολείου. Οχι ο διάλογος των κομμάτων που αφορά τη δομή και χρηματοδότηση των σχολείων, αλλά ο κοινωνικός διάλογος για το ρόλο τους. Ενώ οι πολιτικοί μαλώνουν και περιφέρουν στα ΜΜΕ την άγνοιά τους, τα σχολεία υποβαθμίζονται, γίνονται εργοστάσια κονσερβοποιημένης γνώσης, χώροι δυστυχίας της ελληνικής νεολαίας που είναι τελικά και η μόνη χαμένη. " (και το μόνο που φταίει είναι ένα ρημαδιασμένο βιβλίο ιστορίας?)