the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Δείξε μου την ατζέντα σου, να σου πω ποιος είσαι

Αγαπητή Σακαφιόρα..

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ την Τετάρτη απηύθυνε ο γ.γ. του οργανισμού Μπαν Γκι Μουν.

«Ο κόσμος μας αλλάζει υπέρ του ΟΗΕ καθώς όλο και περισσότεροι
άνθρωποι και κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι στον αλληλεξαρτώμενο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας η πολυμερής προσέγγιση αποτελεί
την μόνη οδό για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων», αναφέρει ο γενικός γραμματέας.
Προσθέτει: «τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες λύσεις.
Οι μονομερείς λύσεις δεν αποτελούν εφικτή επιλογή. Είτε μιλάμε
για την ειρήνη και την ασφάλεια είτε για την ανάπτυξη και τα
ανθρώπινα δικαιώματα, οι απαιτήσεις από τον Οργανισμό μας
αυξάνονται καθημερινά».

Σήμερα μου συνέβη κάτι εντελώς κουλό. Βγήκα από την πισίνα αφού ξεπέρασα κατά πολύ την μια ώρα μέσα στο νερό, έριξα το μπουρνούζι πάνω μου και εκτοξεύτηκα στα αποδυτήρια για να πάω στις τουαλέτες, με σκοπό να συνεχίσω να κοπανιέμαι στο ύπτιο. Στο μεταξύ (σκέφτηκα) δεν ανοίγω το locker μου να δω μπας κι έχω κανένα ζουμερό μηνυματάκι από το αμόρε?

Πάω να ξεκλειδώσω το ντουλαπάκι και δεν ανοίγει!Κοιτάω την κλειδαριά, δεν ήταν η δική μου. Μπα σε καλό μας - λέω. Δίπλα θα το έβαλα και δεν θυμάμαι.Δοκιμάζω και την διπλανή κλειδαριά, και την παραδιπλανή κλειδαριά, και τις κλειδαριές απεναντίας, τίποτες.

Με βλέπουν και οι άλλες αθλήτριες που παιδεύομαι, και με προτρέπουν να συνεχίσω να δοκιμάζω το κλειδί, μπας και δεν πιάνει. Το παιδεύω μια, δυο, τρεις, τελικά το κλειδί μου σπάει ΜΕΣΑ στην κλειδαριά! Που είμαι και εντελώς σίγουρη ότι δεν ήταν δική μου γιατί ήταν άλλης μάρκας! Αλλά τόσο psycho που ήμουν εκείνη τη στιγμή δεν το θεώρησα σημαντικό δεδομένο...

Στο μεταξύ έχω ασπρίσει γιατί σκέφτομαι ένα σωρό παράλογες αηδίες. Λες κάποιος να μου κάνει πλάκα?Λες να μου σήκωσε τα ρούχα και να έφυγε μονο και μόνο για να μου κλέψει το κινητό (το μόνο πράγμα αξίας που κουβαλούσα?)? Μήπως στην πλοκή παίρνει μέρος ο πρώην της φίλης μου που είναι όντως psycho και συνεχίζει να έρχεται στο κολυμβητήριο? Μήπως αποφάσισε να μου κάνει χοντρό χουνέρι, αν και είμαι ευγενική και του μιλάω ακόμη? Κι εγώ πως θα παω στο σπίτι μου τώρα? με τις σαγιονάρες και το πλαστικό σκουφάκι?

Ζητάω από τη γραμματεία να σπάσουν την κλειδαριά που είναι έτσι κι αλλιώς άχρηστη με το κλειδί μέσα..Κι έρχεται μια κοπελιά με έναν τεράστιο κόφτη - πριν τη σπάσει, της λέω ότι δεν είναι δική μου!"Α, ναι! μου λέει. Μια κυρία μπέρδεψε το ντουλαπάκι της και σπάσαμε μια λάθος κλειδαριά, έχει λίγη ώρα". "ποιος ξέρει τι άλλο έκανε" λένε οι αθλήτριες από δίπλα. Φόρεσε και μια λάθος κλειδαριά σε ένα λάθος ντουλαπάκι, το δικό μου, μεταξύ άλλων.

Έτσι, δυο κλειδαριές αχρηστεύτηκαν τελείως, απλώς και μόνο για να πάρουμε πίσω τα πράγματά μας."Ασφάλεια, σου λένε μετά" μουρμουρίζουν οι κολυμβήτριες.

Έτσι λοιπόν - πολύ απλά, λύνονται τα προβλήματα, με έναν κόφτη, αρκεί να αποφασίσεις ότι το θέμα της ασφάλειας είναι μηδαμινό έως και ανύπαρκτο. Αρκεί να θυσιάσεις την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που έχεις - και τότε τα προβλήματα βρίσκουν την λύση
τους. Και παίρνεις τα πράγματά σου πίσω.

Δεν θα κάνω αναλυτικά τον άγριο παραλληλισμό περί "Συμβουλίου Ασφαλείας"κλπ.....Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!

Υ.Γ. αυτός ο ΓουΓου δεν έχει ένα πολύ εύηχο όνομα? ;)
Υ.Γ.2 από δω και πέρα, όταν αναφερόμαστε στο έργο που διατελεί ο Ο.Η.Ε. θα λέμε "κάνει τον Κινέζο?"
Υ.Γ.3 Πως θα γίνει να βρεθεί ειλικρινής και άμεση Πολιτική (γυναίκα με τον κόφτη) ώστε να διαλυθούν όλες οι ηλίθιες ψευδαισθήσεις ουσιαστικής παρέμβασης του Συμβουλίου Ασφαλείας (κλειδαριές) ώστε ο ΟΗΕ να κάνει τη δουλειά του?