the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ

H Σακαφιόρα (κατά κόσμον Μάνια)
με βγάζει από τα ρούχα μου γιατί γελοιοποιεί πράγματα που τα θεωρώ σημαντικά, κάθε φορά που το θέμα γυρίζει στην πολιτική. Αλλά το καλό είναι ότι συνήθως έχει να προτείνει κάτι έξυπνο στο τέλος...

Mania είπε:
τι κάνεις;
anastasia είπε:
καλά. εσύ; ήσυχα εδω
Mania είπε:
καλά κι εγώ
anastasia είπε:
σε αντίθεση με το κέντρο
Mania είπε:
κι εμείς ησυχία έχουμε εδώ.
anastasia είπε:
Κάνεις post για Στανίση με τέτοιο κλίμα; η Αθήνα καίγεται και το μουνί χτενίζεται;
Mania είπε:
αυτό είναι σημαντικότερο θέμα-
αν κλείσουν τα μπουζουξίδικα τί θα κάνουμε;

anastasia είπε:
τί συμβαίνει στην ΑΘήνα σήμερα;
Mania λέει:
τίλοτα. δεν ξέρω δηλαδή.
δεν άκουσα κάτι.
anastasia λέει:
ώστε τίλοτα. μάλιστα. ενδιαφέρον ακούγεται.
χαχααχα

anastasia λέει:
έχει σχέση με κάποια κιλότα?
Mania λέει:
ο νους σου στο πονηρό
anastasia λέει:
ξύπνησα με όρεξη σήμερα.
anastasia λέει:
τίλοτα (ορισμός): το αστικό σπορ όπου οι αγενείς αρσενικοί βγαίνουν στο δρόμο και φωνάζουν στις περαστικές θηλυκές "τι κιλότα φοράς μωρή;"
Mania λέει:
είναι σύντμηση δηλαδή από το "τι" και το "κιλότα"
hahahah

anastasia λέει:
αμέσως το κατάλαβες! κιλότες στον αέρα πιάνεις!
μετά λες εμένα...

Mania λέει:
:P
anastasia λέει:
κατέβηκες βρε όργιο σε καμια πορεία ή ακόμη είσαι αλυσοδεμένη στον καναπέ σου;
Mania λέει:
τι πορεία καλέ; δε μπορώ να μαζευτώ από τα ξενύχτια.
anastasia λέει:
καλά δεν ντρέπεσαι; σκοτώσανε τον γείτονά σου, κάνουνε τον Κινέζο, οι σφαίρες αλλάζουν πορεία λες και ρίχνει η Αντζελίνα Τζολί, και εσύ τρέχεις στα μπουζούκια; άλλοι σπάνε βιτρίνες κι εσύ σπάνεις πιάτα; αυτή είναι η αντίστασή σου στη λαίλαπα;
anastasia λέει:
με αγάπη το λέω...
anastasia λέει:
μην παρεξηγηθούμε κιόλας...
Mania λέει:
μα εγώ δεν διαμαρτύρομαι. άσε που το θεωρώ όλο αυτό που γίνεται τραγελαφικό έτσι κι αλλιώς. Θες πραγματικά να ακούσεις τη γνώμη μου γι' αυτό το θέμα;
anastasia λέει:
Ναι, πες μου (έχω την εντύπωση ότι θα με προβοκάρεις μόνο και μόνο για να ανεβάσεις τη συζήτηση στο μπλογκ σου, αλλά δεν με νοιάζει. Θα τσιμπήσω.)
anastasia λέει:
επίσης είμαι σίγουρη ότι αυτό που θ' ακουσω θα κάνει τα μαλλιά μου να μεταναστεύσουν.
Mania λέει:
hahahah. όχι βρέ. δεν ανεβάζω πολιτικά σχόλια στο μπλογκ γιατί τα θεωρώ ασήμαντα ως θέματα έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα όπως το αν υπάρχει θεός, αν το σύμπαν είναι άπειρο, αν ο κόσμος μας είναι πεπερασμένος, κ.ο.κ. Λοιπόν στο θέμα μας. Κατ' αρχήν υπάρχουν οι τριήμεροι επαναστάτες. Που είτε τα σπάνε επί 3 ημέρες -είτε κάθονται μπροστά στην Τ.V. και σιχτιρίζουν επί 3 μέρες. Μετά από τρεις μήνες κανείς δεν θυμάται την τριήμερη επανάσταση. Η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτικά διαστήματα από διαφορετικές ομάδες ανάλογα το ποιος είναι κυβέρνηση. Αν σκοτωνόταν ο Αλέξης επί ΠΑΣΟΚ θα έβγαιναν όλοι οι ΝΔ στις διαδηλώσεις. Οι πασόκοι θα έλεγαν "οι αλήτες, σπάνε τα μαγαζιά του κόσμου" κλπ κλπ. Υπάρχουν πάντα δυο μερίδες, μια υπέρ και μια κατά (αυτό τουλάχιστον έχει ένα ενδιαφέρον ως προς την δυαδικότητα του κόσμου). Υπάρχει και μια ομόνοια ως προς τον ανώτερο σκοπό όλων μας να γίνουμε δικαστές.
Mania λέει:
αν γινόταν σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία, όλοι με περούκα θα ήμασταν τώρα. Μετά, επί του περιστατικού υπάρχουν τόσες αντιμαχόμενες απόψεις για την πραγματικότητα που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις.
Mania λέει:
1. τον δολοφόνησε εν ψυχρώ (το οποίο βέβαια θέλει ανάλυση, το έκανε έτσι επειδή είναι τρελός, το έκανε επίτηδες επειδή ο εν λόγω πιτσιρικάς είναι ο Μπακούνιν των εξαρχείων, κλπ)
Mania λέει:
2. Τον σκότωσε κατά λάθος, το οποίο έχει και το λιγότερο ενδιαφέρον.

anastasia λέει:
Σε διακόπτω... Λοιπόν η άποψή σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι στη ζωή μας ασχολούμαστε συνήθως με πράγματα ακόμη πιο τετριμένα από την πολιτική. Όπως π.χ. τον καινούριο δίσκο της Στανίση. Την κόμμωση της Έιμι Γουάινχαουζ. Το Ι.Q. της Σάρον Στόουν... και πάει λέγοντας. Οπότε...το πρώτο σημείο σου καταρρίπτεται. Συνέχισε...
Mania λέει:
3.τα σπάνε οι αστυνομικοί για να μας δείξουν πόσο κακό πράγμα είναι η αναρχία
4. Τα σπάνε Πασόκοι αστυνομικοί για να ρίξουν την κυβέρνηση!
5. τα σπάνε αναρχικοί οι οποίοι είναι 10,000 (κάθε σπίτι δηλαδή κι ένας ανάρχας)
6. τα σπάνε Ολυμπιακοί που θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την επιτυχία του βάζελου να προκριθεί πρώτος στον όμιλό του.
7. καίνε τα νεοκλασικά για να χτίσουν στη θέση τους καινούρια υπερσύγχρονα mall
8. καίνε για να αποπροσανατολίσουν απότο Βατοπέδι, από τα ΙΜΙΑ, από την τουρκική παρενόχληση, από το ότι γίνεται η δευτέρα παρουσία και δεν έχουμε Batman να μας σώσει (σωστό αφού δεν είμαστε το Gotham City)
Δηλαδή το τι έχω ακούσει αυτές τις ημέρες....!

anastasia λέει:
κοιταξε η ουσία είναι άλλη. Κάθεσαι και μου αναφέρεις αριθμητικά όλες τις μαλακίες που κι εγω συμφωνώ ότι ειναι μαλακίες και δεν αξίζει να ξοδεύεις σάλιο γι' αυτές.
Mania λέει:
πιστεύω ότι ο χαμός που γίνεται σε σχέση με το περιστατικό δεν αξίζει
είτε πρόκειται για ατύχημα είτε για δολοφονία. Εγώ μάλιστα στις ειδήσεις θα το έλεγα 2ο ή 3ο θέμα. Αν ασχολιόμουν με την πολιτική. Τώρα που δεν ασχολούμαι, με αφήνει παντελώς αδιάφορη μπορώ να σου πω.

Mania λέει:
πιο πολύ με έχει εξαγριώσει το γεγονός ότι θα πληρώσουμε εμείς τα καταστήματα που σπάσανε. Παρά που ένας αστυνομικός σκότωσε έναν 16χρονο. Άσε που δεν μπορώ να μην σκεφτώ και την περίπτωση να πρόκειται απλά για ένα κωλόπαιδο που βρίζει και πετάει μπουκάλια σε αστυνομικούς για να το παίξει κι εγώ δεν ξέρω τι.
anastasia λέει:
1. ακόμη κι αν ήταν κωλόπαιδο που πετούσε μπουκάλια, αυτό δεν σημαίνει ότι του άξιζε να πεθάνει. 2. το για ποιο λόγο έγιναν τα επεισόδια και τα σπάνε δεν έχει άμεση σχέση με την δολοφονία καθεαυτή και το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός. 3. το θέμα δεν είναι τι θα πληρώσεις, αλλά γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι μόνο με το τι θα πληρώσεις! το οποιο είναι 2ο ή 3ο παρατράγουδο του προβλήματος - εντελώς δευτερεύον.
anastasia λέει:
Καταρχάς το θέμα είναι α. ότι η αστυνομία που έπρεπε να υπηρετεί τον πολίτη εξακολουθεί να είναι άντρο αλητών. β. η αδιαφορία του κόσμου και το να κοιτάμε τον κώλο μας έχει φέρει την κοινωνία σε ένα σημείο απίστευτης σύγκρουσης την οποία και τώρα βιώνουμε
Mania λέει:
Οι νόμοι είναι για να τηρούνται, όχι για να υπάρχει ανομία. Άπαξ και υπάρχει νόμος περί εξύβρισης οργάνου, αυτός που τον καταπατά πρέπει να συλλαμβάνεται. Γιατί δεν του άξιζε; Στην περίπτωση βέβαια αυτή (αν είμαστε στην περίπτωση δηλαδή αυτή που δεν νομίζω) ο αστυνομικός βγήκε απ' τα ρούχα του και έβγαλε πιστόλι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δικαστεί και αυτός. Δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχουν νόμοι που καλύπτουν αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να βγω στον δρόμο; Ενώ π.χ. δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι εγώ πρέπει να πληρώσω τη βιτρίνα. Γι' αυτό αξίζει λοιπόν να διαμαρτυρηθώ.
anastasia λέει:
άλλο τηρώ το νόμο και συλλαμβάνω και άλλο πυροβολώ τάχα για εκφοβισμό και βρίσκω τον άλλο στην καρδιά! προκειται για εν ψυχρώ δολοφονία και είναι ξεκάθαρο, το λέει και η βαλιστική έρευνα και ο Κούγιας προσπαθεί να τη διαστρέψει, ότι τάχα ήταν εξοστρακισμός. Η είσοδος της σφαίρας είναι ευθεία, και η παραμόρφωσή της ειναι ελάχιστη
Mania λέει:
Ωραία, σ' αυτή την περίπτωση λοιπόν πάει ο αστυνόμος στο δικαστήριο και δικάζεται. Δεν έχω λόγο ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος σ' αυτό.
anastasia λέει:
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ θα πληρώσεις εσύ τη μαλακία αυτού του παπάρα που προσπαθούν να αθωώσουν!!!!!!! αυτό είναι το χειρότερο, οτι προσπαθούν να τον βγάλουν λάδι. Και μόνο που ανέλαβε η νυφίτσα ο Κούγιας την υπόθεση, τα λέει όλα.
Mania λέει:
Θα έπιανα τον μπάσταρδο αυτό και θα του έλεγα "γιατί ρε τράβηξες όπλο"; "Τράβα τώρα να δικαστείς".
anastasia λέει:
Κοίταξε, αν εσυ ησουν ο αρχηγός της αστυνομίας, υπεύθυνος για την ποιοτητα της, και συνέβαινε αυτο, από ευσυνειδησια και μόνο θα έπρεπε να παραιτηθείς.
Κανείς δεν ζήτησε συγνώμη! ο ανώτερός του, είναι υπεύθυνος γι' αυτόν.
ούτε κι αυτο συνεβη. Είμαστε μια ανήθικη χώρα. Στην Ιαπωνία θα είχε αυτοκτονήσει από ευθιξία ο Γενικός!!!!!!

Mania λέει:
όλο αυτό ξέρεις τι μου θυμίζει; καυγά σε προαύλιο δημοτικού σχολείου. "αυτός άρχισε πρώτος", "όχι, αυτός δεν ζήτησε συγνώμη", "όχι αυτός με έβρισε". Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να ασχολείται το Πανελλήνιο;
anastasia λέει:
ξέρεις κάτι... κουράζομαι να λέω τα αυτονόητα. Ναι, κάθε σύγκρουση μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη στη δομή της. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για έναν απλό καυγα πρόκειται για πολυ σημαντικό ζήτημα, μια ζωή χάθηκε άδικα, γι' αυτό και ο κόσμος διαδηλώνει.
Mania λέει:
Απόδειξη του πόσο ασήμαντα είναι ΟΛΑ αυτά που κατά καιρούς βγάζουν από τα ρούχα τους μερικούς, είναι ότι σε 2 μήνες τα ξεχνάμε.
anastasia λέει:
κοιταξε, "ξεχνάμε" δεν ειναι η σωστη λεξη. επαναπαυόμαστε είναι η σωστή λεξη.
Mania λέει:
κοίταξε, αν υπήρχε θέμα ταξικό, θα μπορύσε ίσως αυτό το ασήμαντο γεγονός να προκαλέσει ταξική πάλη. Αλλά δεν υπάρχει ταξικό θέμα. Αφού ό,τι γίνεται ανάλογα με την περίοδο ξεσηκώνει και διαφορετική μερίδα του κόσμου. Πρόκειται απλά για αντιπολιτευτικές τακτικές. Στις οποίες απαξιώ να πάρω μέρος καθώς θεωρώ όλα τα κόμματα διεφθαρμένα και ανίκανα. Και φυσικά έχω καλύτερα πράγματα ν' ασχοληθώ από το να χάνω το χρόνο μου με επαναστάτες του κώλου και του τριημέρου. Ο επαναστάτης άλλωστε της εποχής μας δεν είναι δυνατόν να επαναστατήσει με πέτρες. Το μοναδικό σύγχρονο όπλο είναι η τρομοκρατία. Και δη η ηλεκτρονική τρομοκρατία.
Anastasiia είπε:
δεν πιστεύω πως απουσιάζει το ταξικό θέμα. Ταξικό θέμα υπάρχει. Η δυσαρέσκεια του κόσμου, που βγαίνει στο δρόμο, και βγαίνει συνέχεια στο δρόμο, είναι αποτέλεσμα του ότι ζει κάθε χρόνο και με λιγότερα χρήματα.
Mania λέει:
Αν θέλετε επανάσταση, καλύτερα βρείτε 2-3 τσακάλια στο hacking και μπείτε π.χ. να διαγράψετε τους φόρους στα pc της Εφορίας.
anastasia λέει:
να μια ωραία πρόταση, θα το σκεφτώ και θα επανέλθουμε στο ζητημα... χαχα
Mania λέει:
απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ακόμα κι αν έχουν δίκιο οι διαδηλωτές ή αυτοί που τα σπάνε, λάθος τρόπο διάλεξαν να εναντιωθούν. Κανενός δεν ιδρώνει το αυτί ακόμα κι αν κάψουν το σύμπαν. Ειδικά όταν ξέρουν ότι θα κρατήσει 2-3 ημέρες και μετά θα το ξεχάσουν όλοι. Ούτε τρέμει ο κώλος κανενός αν όλοι οι bloggers γράφουν κατεβατά. Χεσμένους τους έχουν και τους bloggers και τους αντεξουσιαστές. Η εξουσία φοβάται μόνο αυτό που απαγορεύει και κυνηγάει. Κάποτε κυνηγούσαν τους κομμουνιστές επειδή τους φοβόντουσαν. Τώρα κυνηγάνε τους τρομοκράτες (μανιφέστο έφτασα να γράφω). Αν θες έχεις και την άδεια για έκδοση :P . Αρκετά με την πολιτική, θα ξανασχοληθώ μετά από καμια 10ρια χρόνια.
anastasia λέει:
ε, αφού δεν θα το ανεβάσεις εσύ, να το ανεβάσω εγώ... μην πάει χαμένο! χαχαχα
Πάντως, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν θα ξεθυμάνει τόσο εύκολα το θέμα.

Mania λέει:
Ο κόσμος συνολικά είναι αρκετά ευχαριστημένος για να επαναστατήσει. Συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου. Τώρα είμαστε όλοι βολεμένοι στα κεκτημένα. Άλλος με περισσότερα, άλλος με λιγότερα. Για να είσαι πραγματικά ελεύθερος πρέπει να μην έχεις τίποτα να χάσεις (Janis Joplin αυτό, αφιερωμένο)
anastasia λέει:
μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια... μπορεί να μείνεις έκπληκτη κάποια στιμή!
Mania λέει:
βρε βλέπω και τους άλλους που χουν λίγα. μη σου πω ότι αυτοί είναι χειρότεροι από αυτούς που έχουν πολλά. Φοβούνται πιο πολύ μην χάσουν αυτά που έχουν.