the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Yes We Can!

Με τη συντριπτική νίκη των Δημοκρατικών στις Η.Π.Α. όχι μόνο ελπίζουμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα παλέψουν για το καλύτερο για το λαό και όχι μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, εντός και εκτός της χώρας τους. Όντας οι ίδιοι (δυστυχώς ή ευτυχώς) μια αμερικανική επαρχία [και αν κάνω λάθος για την Ελλάδα παρακαλώ να με διορθώσετε και να με πείσετε για το αντίθετο], σας χαρίζω ένα υπέροχο κομμάτι από μια εξαίσια ομιλία του καινούριου Προέδρου που θα ανέβει στην διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2009:

"And so tomorrow, as we take this campaign south and west, as we learn that the struggles of the textile worker in Spartanburg are not so different than the plight of the dishwasher in Las Vegas; that the hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are the same as the dreams of the boy who learns on the streets of L.A.; we will remember that there is something happening in America: that we are not as divided as our politics suggests; that we are one people; we are one nation; and together, we will begin the next great chapter in America's story with three words that will ring from coast to coast; from sea to shining sea. Yes. We. Can."

[Από την Ομιλία: New Hampshire Primary Night]
Βιβλίο: "Change we can believe in-
Barack Obama's plan to renew America's promise"

edit (έναν μήνα και κάτι αργότερα): μάλλον παραήμουν αισιόδοξη.. αν κρίνουμε από την επιλογή συνεργατών (βλ. the Clinton Family) θα είναι μια απ' τα ίδια με ολίγη, εκτός κι αν τελικά το ποτήρι είναι όντως μισογεμάτο... Θα δείξει

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικό όπως και να χει το γεγονός του πρώτου αφροαμερικανού Προέδρου στις ΗΠΑ...πείθει ο λόγος του, πείθει η ματιά και το ύφος του...αν δεν τον εντάξουμε στην συνήθη και επικρατούσα πολιτική ακολουθία ως τώρα, όλα δείχνουν πως ίσως και να είναι το πλέον κοσμοιστορικό γεγονός της χιλιετίας...κι είναι στην αρχή της ακόμα!!!τουλάχιστον για τις ΗΠΑ...εύχομαι να είναι για όλο τον πλανήτη μια νέα αρχή, μια "αλλαγή" που ξεκινάει απο τους νεους/ες αμερικανούς/ιδες, που και μόνο ότι πλειο-ψήφισαν τους τιμά και με κάνει να αισιοδοξώ...

Ανώνυμος είπε...

Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι, έλεγε η γιαγιά μου.
Δεν περιμένω και πολλά καθώς οι απανταχού αχυράνθρωποι λένε πολλά καλά και κάνουν πολλά κακά, και πάντα αυτά που θέλουν όσοι χρηματοδότησαν την περιοδεία του... με λίγα λόγια τη βάψαμε.

+Ο μαυρούκος είναι εκπληκτικός ρήτορας και τα λέει και απ'έξω χωρίς τυφλοσούρτη. Τον θαύμασα.
+Ο ασπρουλιάρης είπε κάτι παρόμοιο του "δε θέλω ου" του Ράλη στους οπαδούς του όταν πήγαν να γιουχάρουν το μαυρούκο, αυτό τουλάχιστον να του το καταλογίσουμε ως θετικό. Με συγκίνησε.

artemis είπε...

χμ! θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά αυτή η εκλογή είχε κάτι το διαφορετικό, ακριβώς επειδή αυτοί που υποστήριξαν τον Ομπάμα και ήθελαν να βγει ήταν ο απλός μέσος Αμερικανός και όχι οι Τεξανοί πετρελαιάδες. anyway..
σε ό,τι αφορά τις ομιλίες τους μετά την εκλογή ήταν και οι δυο αβροί, very gentelmanlike κου-λου-πού και μου έκαναν και οι δυο εντύπωση για την ψυχραιμία τους και το fair play.
Είχε κάτι διαφορετικό αυτή η εκλογή- δεν μπορείς να πεις!

Το καλύτερο βέβαια για μένα, είναι ότι κατάφερα τη σακαφιόρα να σχολιάσει πολιτική είδηση! LOL
μαρήηηηη !!!! χάλασες ! χχαχαααχα!

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια παροιμία sakafiora την έλεγαν και οι δικές μου γιαγιές...κι ήταν και τρείς μάλιστα...αλλά λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει...κι όπως ίσως διέκρινες απ τα λεγόμενά μου "αν δεν τον εντάξουμε στη συνήθη και επικρατούσα πολιτική ακολουθία" πάνω κάτω αυτό εννοούσα!!!θα δείξει λοιπόν απ τους πρώτους κιόλας μήνες αν επιβεβαιωθεί η γνωστή διαδικασία ή θα υπάρξει η διαφορά...και δεν εννοοώ στον Λόγο του αλλά στη γενικότερη στάση του απέναντι στα παγκόσμια θέματα!

Ανώνυμος είπε...

ahahahah
Οντως!
Φαντάσου για να φτάσω να το σχολιάσω κι εγώ, τι πολιτική είδηση είναι!

artemis είπε...

έχετε διαβάσει το βιογραφικό του? ο τύπος έχει εργαστεί για χρόνια σε ότι αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και άλλα πολλά. αν πράξει έστω και λίγο βάσει των πιστεύω του, και είναι τόσο καλός ηγέτης όσο ρήτορας, νομίζω ότι θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις. το ελπίζω τουλάχιστον γιατί το "απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα" ίσχυσε κατά κανόνα για όσους αναριχήθηκαν στην εξουσία.

artemis είπε...

μόνο μια ένσταση είχα στην acceptance speech του Obama. εκεί που είπε "όποιοι θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη, θα σας πολεμήσουμε".

Αυτό χρήζει ερμηνείας. Τι ήθελε να πει το ποιητή? Το ποίημα που έλεγε και ο Bush "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας"? δεν με άρεσε καθόλου αυτό...
(ορίστε και το καλάθι το μικρό για να μην τρώγεται η Σακαφιόρα και δεν κάνει να σκοτίζεται με πολιτικά θέματα, είναι καλλιτέχνης αυτή!)

artemis είπε...

Το ακριβές κείμενο :
To those who would tear this world down -- we will defeat you. To those who seek peace and security -- we support you. And to all those who have wondered if America's beacon still burns as bright --tonight we proved once more that the true strength of our nation comes not from our the might of our arms or the scale of our wealth, but from the enduring power of our ideals: democracy, liberty, opportunity, and unyielding hope.

Όλος ο λόγος εδώ:
http://www.chicagotribune.com/news/politics/obama/chi-barack-obama-speech,0,524762.story