the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μενεξεδένια Πόλη ή αλλιώς, όταν η Άρτεμις είναι κωλόφαρδη

Σήμερα μου συνέβη κάτι απίστευτο- σε όποιον κι αν το λέω, μου λέει ότι αυτά δεν συμβαίνουν στ' αλήθεια, και εγώ προσθέτω: αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες, τελικά όμως η τέχνη μιμείται τη ζωή Κανονικά και με το νόμο, πείτε το Κάρμα, πείτε το Μοίρα, ή όπως αλλιώς θέλετε

Καθόμουν δίπλα σε αυτό το παρτέρι, σε ένα μαρμάρινο παγκάκι στη Διαγώνιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο κινητό, ο λογιστής του πρώην εργοδότη, που κυνηγάμε με την δική μου λογίστρια όλη την εβδομάδα για κάτι ένσημα που δεν φαίνονται στο σύστημα του ΙΚΑ και μου κόβουν τα χέρια που θέλω ν' ανανεώσω το βιβλιάριο υγείας μου και δεν μπορώ--με το άλλο χέρι σημειώνω τηλέφωνα--εν ολίγοις, πονοκέφαλος.

Να όμως που είδα αυτά τα μενεξεδάκια και μου 'κανε κέφι να τα φωτογραφήσω και να χαρώ την άνοιξη που ήρθε για τα καλά (επιτέλους!). Φεύγω με το κινητό στο χέρι και μετά από πολλά τηλεφωνήματα συνεννοούμαι τελικά με τους λογιστές στο περπατητό...

Η ώρα είναι περίπου 5 παρά κάτι- φεύγω κεφάτη από το παρτέρι! Τέσσερις ώρες αργότερα, βλέπω ένα άλλο ανθισμένο παρτέρι στις 40 Εκκλησιές. Ανοίγω την τσάντα για να αρπάξω την φωτογραφική.... Πουθενά η μηχανή...! Αφού έκανα την τσάντα φύλο και φτερό κι έψαξα απ'τον πάτο της και πιο πέρα (λες και ολόκληρη μηχανή είναι από μηδαμινή ως λιλιπούτεια σε όγκο και υπήρχε περίπτωση να έχει χωθεί σε καμιά σκοτεινή ανεξερεύνητη εσοχή) τελικά μετά κόπων βασάνων και πολλής μεταμέλειας για την αφηρημάδα μου, αποδέχομαι το γεγονός ότι έχω χάσει τη φωτογραφική μηχανή....! ΠΟΥ ΟΜΩΣ; Στο λεωφορείο; Στο σπίτι της φίλης που σταμάτησα για καφέ; Στο καφέ που σταμάτησα και τελικά ήπια μπύρα;

Εδώ ο έξυπνος αναγνώστης θα αναρωτηθεί: η φωτογραφία που ανάρτησες στο μπλογκ από που είναι;

Η απάντηση είναι: από τη μηχανή που έχασα. Διότι αν και 4,5 ώρες αργότερα, λόγω του πείσματος που με διακατέχει ως ον (μουλάρωμα το λέμε αλλιώς στη Θεσσαλονίκη) περνάω από το ίδιο παγκάκι (περιμένοντας ένα θαύμα- ή την αβλεψία των περαστικών- τον από "μηχανής" Θεό… τον Θεό της Nikon… τον Βούδα...κάποιον Θεό τέλος πάντων) και αφού κλαίγομαι που έχασα το δώρο της μαμάς (δεύτερη μηχανή που χάνω, και την πρώτη μου μηχανή μου την κλέψανε, κλπ κλπ, μπουχουχου)…στο παγκάκι με περιμένει η έκπληξη!

Στο παγκάκι εν τέλει με περίμενε όμως, όχι η φωτογραφική μηχανή η ίδια, αλλά ένα σημείωμα που έλεγε: " Για τη φωτογραφική σου μηχανή να πάρεις στο τάδε νούμερο (ένα κινητό) Και άλλη φορά να έχεις το νου σου!!!!!!!"

Παίρνω ασθμαίνοντας στο κινητό και μου απαντά ένας συμπαθητικός νεαρός! Του λέω το μοντέλο της μηχανής και μου λέει τη διεύθυνση της δουλειάς του, δυο στενά παρακάτω...

Πάω στο μαγαζί που δουλεύει (ένα ίντερνετ καφέ του κέντρου, στην Προξένου Κορομηλά, απέναντι από το μπαρ "Lucky Luke" - όχι δεν σας κάνω πλάκα) και τον βλέπω, και με βλέπει, και προσπαθούμε να καταλάβουμε από που γνωριζόμαστε "Μου φάνηκες γνωστή" μου λέει "σε είδα που έφευγες αλλά ήμουν με το μηχανάκι και πριν προλάβω να σταματήσω για να σε σταματήσω... έγινες καπνός-δεν ήξερα τι να κάνω, σε περίμενα για μισή ώρα... και τελικά άφησα το σημείωμα". Συνειδητοποιούμε μετά από δυο λεπτά αμοιβαίων ερωτήσεων (σε ποιο σχολείο πήγες, που μένεις, που έκανες φροντιστήριο στα αγγλικά) ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας, ένα καλοκαίρι...κάναμε εντατικά μαθήματα γαλλικών στο ίδιο φροντιστήριο...

ΕΙΜΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ Ή ΈΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; Να που έχει τα καλά του να μένει κανείς στη Θεσσαλονίκη; Πρωτεύουσα της Ανεργίας, και όλα τα σχετικά; Επαρχεία του κερατά… κλπ κλπ… Σήμερα νιώθω περήφανη που είμαι Θεσσαλονικιά και που επιμένω: "ΣΑΛΟΝΙΚΑ και τα ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ" ! Ας έρθει ένας Αθηναίος να μου πει την ίδια ιστορία…Αμ δε! Εν μέσω ΔΝΤ, τηλεορασοπληξίας, Τζουλιοκρατίας και ατελείωτης μπούρδας, σε κάθε επίπεδο, να που στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι।

Αυτό μόνο θέλω απ’ τη ζωή μου!

Φιλούρες σε όλες τις μούρες και να μου χαρείτε την Άνοιξη!

Α

ΥΓ: Πάνο/Παναγιώτη....Χίλια Ευχαριστώ... (και το κέρασμα στο χρωστώ! κάνει και ομοιοκαταληξία άρα δεν μπορείς να το αρνηθείς! Το ότι περίμενες μισή ώρα που το βάζεις; Αφιερωμένο σε 'σενα το σημερινό ποστ, είναι όλο δικό σου! Μπράβο!)

11 σχόλια:

TZENAOUA είπε...

ΚΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ...ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΑΞΙΜΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΥ...ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ...Ω ΝΑΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΝΟ!!!!

artemis είπε...

τελικά είναι κωλοφαρδία να πέσεις πάνω σε έναν άνθρωπο; τόσα εκατομμύρια είμαστε....!

mahler76 είπε...

έπεσες στην περίπτωση!!! και ναι είσαι κωλόφαρδη!!!

artemis είπε...

δεν γίνεται να μη σε πειράξω βρε Mahler... δλδ. έτσι είστε εσείς οι Αθηναίοι; αντί να βλέπετε τα φωτεινά παραδείγματα κολλάτε στο μήκος των πισινών των άλλων; οποίος αποπροσανατολισμός!

Unknown είπε...

:* to beer, to beer!
Μιλαμε μεσα στην βδομαδα.

υγ. απλα πιστευω στο καρμα.

artemis είπε...

κι εγώ πιστεύω στο Κάρμα: εδώ μερικά post που έχω αφιερώσει στο θέμα του Βουδισμού και το φωτεινό παράδειγμα του Ζεράρ, σύγχρονου Χριστιανού Μάγειρα! :
http://art-em-is-free.blogspot.com/2009/07/blog-post_03.html

http://art-em-is-free.blogspot.com/2009/07/retreat.html

http://art-em-is-free.blogspot.com/2009/07/most-amazing-guy.html

tzenaoua είπε...

τελικα ειναι κωλοφαρδια να πέσεις σ εναν καλο άνθρωπο...μεγάλη κιόλας! αν πιείτε την μπύρα...στην υγειά σας! Αλήθεια αρτεμις...αν την εβρισκες εσυ τι θα έκανες?

artemis είπε...

θα έκανα ό,τι μου μάθανε πως είναι το σωστό: θα το επέστρεφα στον ιδιοκτήτη του. ισως γι' αυτο το λογο να ήμουν "κωλόφαρδη" σε αυτή την περίπτωση, γιατί σε κάθε περίπτωση θα έκανα το ίδιο. αυτό νομίζω ότι είναι κατά κάποιο τρόπο μια προέκταση του νόμου "Αιτία κ Αποτέλεσμα" (που με μια λέξη λέγεται "Κάρμα"). Στη ζωή μου διαπίστωσα πως ό,τι κάνεις τελικά το λούζεσαι αργά ή γρήγορα!

tzenaoua είπε...

Σοφόν το σαφές...εν κατακλείδι!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμ, πως λεμε κινητο ακινητο και πουλι ευκινητο και ... φωτ. μηχανη! και φωτ. μηχανη! Χωρις ιδεολογια αλλα με φιλους, με τα μυαλο χαμενο, ολιγον θυλικο, για αλλους μισθωτη σκλαβια, ζητω ή θεσ/νικη. Τωρα αυτο που κολλαει δεν ξερω.

artemis είπε...

ανώνυμε, ούτε εγώ ξέρω που κολλάει αυτό που έγραψες. ιδεολογία η πόλη έχει (στάνταρ Δεξιό Δήμαρχο και Νομάρχη) κι εγώ έχω τη δική μου (που δεν συνάδει με όλους αυτούς τους μπλε).για ξεκαθάρισε τη θέση σου να κάνουμε έναν πιο συγκεκριμένο διάλογο...