the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

MAMA, MIA ΛΕΣΒΙΑ ΣΤΗΝ TV ΜΟΥ



MAMA, MIA ΛΕΣΒΙΑ ΣΤΗΝ TV ΜΟΥ
Περιοδικό FAGAZINE
Φεβρουάριος 2012

Κάποτε ψάχναμε ομοφυλόφιλους χαρακτήρες με τους οποίους θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε, να μάθουμε από αυτούς και να χαρούμε που υπήρχαν, και τους βρίσκαμε μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες (και αυτό με το κυάλι). Πλέον οι λεσβίες κάνουν επέλαση στην τηλεόραση διεθνώς. Και να θες να παρακολουθήσεις όλες αυτές τις σειρές, είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Και αυτά είναι τα καλά νέα!

Πέρα από τις πολύ γνωστές αμερικάνικες σειρές, όπως οι prime-time “Grey's Anatomy”, “Glee” και “True Blood”, τα λεσβιακά ζευγάρια έχουν θέση ακόμη και σε σαπουνόπερες όπως οι “Hand aufs Herz” (Γερμανία), και οι κλασικές “Coronation Street” (Αγγλία) και “All my children” (ΗΠΑ). Φέτος μικρές και μεγάλες σχέσεις, έκαναν πάταγο στις αμερικάνικες σειρές “Pretty Little Liars”, “The Good Wife”, “White Colar“, “Skins”, “Degrassi (The next genaration)” και στην ισπανική σειρά “Tierra De Lobos”. Εμείς είδαμε, και σας προτείνουμε:




Candy Bar Girls (Channel Five)
Στην καρδιά του Σόχο, στο Λονδίνο, βρίσκεται το διάσημο lesbian bar “Candy Bar Girls”. Σε έξι επεισόδια, βλέπουμε πως ο καινούριος ιδιοκτήτης του, Garry, αλλάζει το image του μαγαζιού και μέσα από τις περιπέτειες του re-branding γνωρίζουμε το προσωπικό και τους πελάτες του. Ο Garry, που είναι ιδιοκτήτης gay μαγαζιών, όπως το “KU”, δοκιμάζει τα πάντα. Πειραματίζεται με salsa & cocktail nights, εξοβελίζει το ροζ χρώμα που ήταν το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού από κάθε γωνιά του, μέχρι και τράμπα ανάμεσα στα μαγαζιά του κάνει: για μια νύχτα την εβδομάδα, το Candy Bar γινεται boys bar, και το “KU” gay bar μεταμορφώνεται σε lesbian bar. Η νέα manager, Sam, καλείται να “βάλει τάξη” στο ατίθασο προσωπικό, με κάποια δυσκολία, ομολογουμένως, και επιμελείται νέα events όπως το speed dating... H επικεφαλής του promotion, Sandra (της οποίας η σύντροφος περιμένει παιδί και σύντομα θα γίνει μαμά!), βρίσκει το νέο πρόσωπο του Candy Bar στο φρέσκο μουτράκι της Danny. Η Danny, που μόλις έχει τελειώσει σπουδές πάνω στο Σύγχρονο Θέατρο, παρατά μια τρίχρονη σχέση με την Lucy και βγαίνει πάλι στο κουρμπέτι, ψάχνοντας για σχέση, για δουλειά, και ό,τι άλλο της τραβά την προσοχή και δοκιμάζει από modeling μέχρι pole dancing.

Από το προσωπικό, εκτός των άλλων, γνωρίζουμε την Jo, η οποία προετοιμάζεται να αφήσει πίσω μια δεκάχρονη καριέρα ως DJ για να γίνει δασκάλα σε δημοτικό σχολείο· την Alex, barwoman, που έχει μεταναστεύσει στην Αγγλία από τα βάθη της Αυστραλίας, η οποία δέχεται μια πρόταση γάμου από την παρτενέρ της,όταν φεύγουν για ένα ρομαντικό weekend στο Παρίσι. Η Christina αναλαμβάνει το catering για το relaunch party του Candy bar (το παρθενικό της event) και τα φέρνει βόλτα τελευταία στιγμή, με μια περιπετειώδη προετοιμασία που περιλαμβάνει καπνιστό σολωμό και σως αβοκάντο.

Διάφοροι διάσημοι (και μη) θαμώνες του Candy Bar, παρελαύνουν επί της οθόνης. Η Shabby Katchadourian (γνωστή από το Big brother) δοκιμάζει δυο διαφορετικές καριέρες, ως σχεδιάστρια t-shirt και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια … H δημοσιογράφος Jo Webber (περιοδικό G3), η οποία γράφει για το relaunch του bar, για sex toys κ.α., προσκαλεί την σχέση της, Alicia να γνωρίσει την μητέρα της σε ένα παραδοσιακό Εβραϊκό γεύμα...Πολλά ακόμη κορίτσια εμφανίζονται και κάνουν αυτό το reality show ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ζωντανά show που έχουν γυριστεί για το λεσβιακό χώρο.




Lost Girl (Κανάλι: ShowCase)
Η σειρά “Lost Girl” μας ξεναγεί στον κόσμο του μεταφυσικού: κάτω από τη σύγχρονη πραγματικότητα, υπάρχει ένας ολόκληρος υπόκοσμος, ο κόσμος των Fae, όντων με υπερφυσικές δυνάμεις, που τρέφονται από τους ανθρώπους με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους: άλλοτε από τα ίδια τα σώματά τους, και άλλοτε από τα συναισθήματά τους ή την ενέργειά τους. Η σειρά επικεντρώνεται στην πανέμορφη και χαρισματική Bo (στο ρόλο, η Anna Silk), ένα υπερφυσικό ον που ονομάζεται Succubus και τρέφεται από την ενέργεια (Chi) των ανθρώπων, μερικές φορές με μοιραία αποτελέσματα. Η Βο δεν γνωρίζει τους πραγματικούς της γονείς, και όταν έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των Fae, ξαφνικά αντιμετωπίζει το δίλημμα “Φως ή Σκοτάδι” καθώς οι φατρίες είναι χωρισμένες σε δυο διακριτά στρατόπεδα (“Light” & “Dark”).

“Η Καναδική αυτή σειρά, που τρέχει για δεύτερη σαιζόν, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λεσβιακό κοινό, μιας και το ρομάντζο της Βο με την Δρ. Lauren περνά από χίλια κύμματα πριν ευδοκιμήσει, αλλά κι από άλλα τόσα αφού τα καταφέρει!”

Αρνούμενη να αγκαλιάσει το σύστημα φατριών των Fae και την άκαμπτη ιεραρχία τους, η Bo είναι μια αποστάτης που αναλαμβάνει τον αγώνα υπέρ των outsider, ενώ παράλληλα ψάχνει την αλήθεια για τη δική της μυστηριώδη προέλευση. Στην πορεία, ερωτεύεται τον ντετέκτιβ Dyson (στον ρόλο, ο Kris Holden-Ried), και την δόκτωρ Lauren (στο ρόλο, η Zoie Palmer). Η Βο είναι αποφασιστικά bisexual, με τη ζυγαριά να κλίνει πότε προς το ένα και πότε προς το άλλο φύλο, ανάλογα με τις περιστάσεις. Και όπως κάθε υπερφυσικός ήρωας, έχει και αυτή το αστείο και διασκεδαστικό sidekick της, σε αυτή την περίπτωση, την Kenzi (στον ρόλο, η απολαυστική Ksenia Solo). Μαζί μπλέκουν σε διάφορες τρελές περιπέτειες, στις οποίες αργά ή γρήγορα χρειάζονται τη βοήθεια του παντογνώστη Trick (στο ρόλο, ο Richard Howland). Η Καναδική αυτή σειρά, που τρέχει για δεύτερη σαιζόν, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λεσβιακό κοινό, μιας και το ρομάντζο της Βο με την Δρ. Lauren περνά από χίλια κύμματα πριν ευδοκιμήσει, αλλά κι από άλλα τόσα αφού τα καταφέρει!

Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΕΙΡΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΦΛΕΡΤ. Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΕΛΞΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΕΛΑ.

Rizzoli & Isles (Κανάλι:TNT)
Η Angie Harmon (στο ρόλο της Detective Jane Rizzoli) και η Sasha Alexander (στο ρόλο της κολλητής της, Dr. Maura Isles) δουλεύουν και οι δυο στο Αστυνομικό Τμήμα της Βοστώνης. Η πρώτη, κυνηγώντας τους κακούς στους δρόμους της πόλης, και η δεύτερη, αναλύοντας εγκληματολογικά στοιχεία στο εργαστήριό της. Μαζί, είναι ένα αχτύπητο κωμικό δίδυμο, καθώς η πληθωρική, butch Jane μοιάζει με την συνεσταλμένη, femme Maura όσο η μέρα με τη νύχτα. Η σειρά, αν και δεν είναι ξεκάθαρα λεσβιακή, ωστόσο προσφέρει άπειρο υλικό από υπονοούμενα (και εννούμενα) για να γραφτεί μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια πάνω στο λεσβιακό φλερτ. Η διαρκής, υποχθόνια έλξη ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες κάποιες φορές γίνεται τόσο κραυγαλέα ώστε είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μια γυναίκα γουστάρει την άλλη τρελά.

Η δημιουργός της σειράς Janet Tamaro,βάσισε τους χαρακτήρες στα βιβλία της Tess Gerritsen, και υποστηρίζει ότι αυτό το subtext δεν ήταν κάτι που επιδίωξε συνειδητά, απλώς είναι κάτι που προέκυψε από τη χημεία των δυο πρωταγωνιστριών. Ακόμη κι έτσι, δεν μας χαλάει καθόλου. Στην πρώτη σαιζόν τις είδαμε να κάνουν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα μαζί, μέχρι και να δουλεύουν undercover σε lesbian bar (επεισόδιο1.06). Στην τρέχουσα, δεύτερη σαιζόν, ξεκινήσαμε με τη βράβευση της Rizzoli για τον ηρωισμό της σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση, στην οποία αυτοτραυματίστηκε για να ξεφύγει από τον εγκληματία που την κρατούσε όμηρο. Στο τρίτο επεισόδιο, η Maura και η Jane προσποιούνται ότι είναι ζευγάρι για να αποθαρρύνουν έναν υποψήφιο μνηστήρα που έχει βάλει στόχο τη Maura, και αναγναστικά συνεχίζουν το παιχνίδι αυτό όταν έρθει η ώρα για High School Reunion...

Twitter: search #gayzzoli και διαβάστε τα ξεκαρδιστικά σχόλια των οπαδών της σειράς - και μην χάσετε τα απίθανα recaps της Dorothy Snarker στο www.afterellen.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: