the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Om Mani Pedme Hum


Κάποτε το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτά... τώρα μοιράζει ξύλο. Ό,τι έδωσε η φιλολαϊκή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, την παίρνει πίσω ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ έγινε ΜΠΑΤΣΟΚ. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει ισορροπία στον κόσμο;

Αλλά...Τότε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε! Όταν σας κάνανε ρουσφέτια, όταν παίρνατε μίζες, όταν κάνατε τον συνδικαλισμό επάγγελμα, όταν τρώγατε απ' αυτό το κράτος με χρυσά κουτάλια, τότε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Κανείς δεν κατήγγειλε. Σιωπή.

Και θυμάμαι τότε που σε λέγανε ηλίθιο αν τολμούσες να σηκώσεις κεφάλι και να πεις "τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται έτσι". Σε λέγανε ηλίθιο, όταν δεν ήσουν της αρπαχτής, όταν δεν περνούσες την ώρα σου με μαλακία και φραπέ στη δουλειά σου, όταν έψαχνες τα πράγματα και αντιδρούσες.

Και ήσουν ηλίθιος, γιατί "έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα". Το ιδανικό του μέσου Έλληνα ήταν να γίνει Δημόσιος Υπάλληλος και να πίνει καφέδες όλη μέρα. Αυτό μας έλεγαν όλοι τριγύρω! Να πεθάνει αυτός ο Έλληνας. Να καταστραφούμε. Να σπάσουν κι άλλα κεφάλια... Αυτό δεν θέλετε;

Τότε μούγκα. Τώρα βγήκανε όλοι στους δρόμους και θυμήθηκαν ότι είμαστε μια διεφθαρμένη κοινωνία. Τώρα που τους κόψανε το φραπέ, τη χλίδα, το επίδομα, την υποκρισία, τώρα διαμαρτύρονται όλοι. Ποιος φταίει;;;

Μα φταίνε οι πολιτικοί! Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι...

Αλήθεια; Τόσα χρόνια τους ψηφίζατε. Ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου, εσείς τον ψηφίσατε. Πιστέψατε στα παχιά τα λόγια, πάλι, για μια "Aλλαγή" redux.

Τώρα δεν σας κάνει.

Συνεχίστε έτσι. Κάψτε την Ελλάδα όλη, να πεθάνει αυτός ο Έλληνας.

Αυτό δεν θέλετε;

Με τη βία δεν θα λύσουμε τίποτα. Με τις διαμαρτυρίες, δεν θα λύσουμε τίποτα. Η βία θα φέρει βία, κι άλλα θύματα, κι άλλο αίμα.

Αλλάξτε τη ζωή σας. Δείτε τα πράγματα που έχουν ουσιαστική αξία. Ξεχάστε το χρήμα. Βρείτε την ουσία. Ηρεμήστε, γαμώ το κέρατό μου!

Όσο υποστηρίζετε ιεραρχίες, όσο βοηθάτε ένα πολιτικό σύστημα όπου κανείς δεν είναι ίσος και υπάρχει πάντα αφεντικό, και αφεντικό του αφεντικού, όσο ζείτε σε μια κοινωνία που άλλοι σας αντιπροσωπεύουν για τα πιο ζωτικά σας δικαιώματα, τόσο θα χάνετε την ουσία.

Η Δημοκρατία υποτίθεται ότι είναι το τέλειο σύστημα. Δεν είναι, ποτέ δεν ήταν, πάντα υπάρχουν "εκλεκτοί". Ο κομμουνισμός υποτίθεται ότι θα ήταν το τέλειο σύστημα. Όχι, ρε γαμώτο, πως έγινε πάλι αυτό; Κι εκεί υπήρχαν "οι εκλεκτοί".

Ζήστε χωρίς εκλεκτούς, ίσος προς ίσον, παντού. Επιδιώξτε το.

Βρείτε την ισορροπία, την γαλήνη, την αληθινή σας αξία ως άνθρωποι.

Ο κόσμος δεν χρειάζεται να είναι γκρίζος, μίζερος, θυμωμένος, να μισεί το κάθε πρωί που πηγαίνει στη δουλειά, να μισεί το γεγονός ότι δεν έχει δουλειά.

Ο κόσμος δεν είναι έτσι. Εμείς τον κάναμε έτσι.

Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον τόπο. Εμείς ανεχτήκαμε και αφήσαμε την Ελλάδα να γίνει έρμαιο του κάθε τυχάρπαστου. Εμείς σκύβουμε το κεφάλι στο κεφάλαιο. Εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα και αλλάζουμε πεζοδρόμιο όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα γύρω μας.

Εμείς, όλοι, ξεχάσαμε την αλήθεια.

Ας τη βρούμε. Δεν είναι εκεί έξω.

Είναι μέσα μας. Είναι δίπλα μας. Είναι στην αγάπη για τον εαυτό μας και τον κόσμο, όσο ελαττωματικός κι αν νομίζουμε ότι είναι. Είναι στην καθαρή θεώρηση των πραγμάτων, που μας αποκαλύπτεται όταν ζούμε με πραγματικές αξίες, με την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό για οδηγούς, και όχι τον άκρατο υλισμό και το κυνήγι του κέρδους. Είναι στην πράξη, και όχι στα λόγια.

Γι' αυτό θα σκάσω τώρα, θα πάρω βαθιές ανάσες και μετά θα κάτσω να ηρεμήσω. Αρκετά μίλησα για σήμερα...!

Om Mani Pedme Hum

Υ.Γ. Προς ΕΛ.ΑΣ. : όταν ανοίγουν κεφάλια δεν μπαίνει τίποτα μέσα ρε βλάκες. μαζέψτε τα κλομπ σας να μην σας πάρει ο διάλος.
Y.Γ.2 Προς "Χρυσή Αυγή": αντί να κυνηγάτε τους μετανάστες δεν κυνηγάτε να πιάσετε κανέναν κερδοσκόπο; Αυτοί φταίνε όχι οι φτωχοί αλλοδαποί. Κτήνη. Αλλά δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε τους ανθρώπους, το μόνο που βλέπετε είναι το χρώμα στο πετσί τους. Ηλίθιοι.

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

τα ΜΑΤ ο Ανδρέας τα έφτιαξε πάντως. Επίσης εκείνη η "φιλολαϊκή" πολιτική που λες μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα (μιας και την συνέχισαν όλοι οι υπόλοιποι).

artemis είπε...

@ mahler : ναι, έτσι είναι, όπως τα λες. και ήταν και καθηγητής οικονομικών, ο άτιμος.... ειρωνεία!