the girl with the dragon tattoo

the girl with the dragon tattoo
Yes, I have a dragon tattoo as well

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008

Οι μπάτσοι, τα γουρούνια, οι δολοφόνοι, και η φάρμα των ζώων

Είμαι τρομερά αναστατωμένη, και γράφω αυτές τις γραμμές ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη χθες το Σάββατο το βράδυ στην Αθήνα στη συμβολή Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Ήταν οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 15χρονο ή ήταν ένα ατύχημα, ένα ακόμη ατυχές περιστατικό στην προσπάθεια "επιβολής της τάξης".

Αυτά που θ' ακούσετε από εμένα δεν θα σας αρέσουν.

Είναι τραγικό που πέθανε ένα ανήλικο παιδί από σφαίρα αστυνομικού λες και ζούμε σε στάβλο για ζώα, όπου η "τάξη" αποκαθίσταται με μαστίγια και πυροβολισμούς.

Για κάποιους το χειρότερο είναι ότι ζούμε σε αστυνομοκρατούμενες πόλεις, όπου το κάθε καθίκι που φοράει στολή μόλις θιχτεί το εγώ του έχει τη δυνατότητα να βαράει στο ψαχνό και όποιον πάρει ο Χάρος.

Για μένα, το χειρότερο είναι ότι για μια μαλακία χάθηκε μια ζωή.

Για μένα, μαλακία είναι που ο πιτσιρικάς προκάλεσε τον αστυνομικό και πλήρωσε τις οποιεσδήποτε λέξεις του, όσο βαριές και αν ήταν, με τη ζωή του.

Για μένα, το χειρότερο είναι ότι αποκαλείται "αγωνιστής" ένας ανώριμος πιτσιρικάς, θύμα μιας αδιέξοδης κοινωνικής σύγκρουσης που έχει χάσει το νόημα και το σκοπό της.

Όσο γουρούνια είναι οι μπάτσοι, άλλο τόσο άθλιο είναι που εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός παιδιού άσχετοι μαλάκες που νομίζουν ότι το να πετας πέτρες σε περιπολικά είναι αγώνας κι ότι αυτό θ' αλλάξει την κοινωνία, και περνιούνται και για ιδεολόγοι.

Για κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη και επανεξετάστε την ανθρωπιά σας.

Εκμεταλλεύεστε το αίμα ενός παιδιού!

Συγχαρητήρια... ΖΩΑ. Μόλις μαντρώσατε τον εαυτό σας με τις άσκοπες αντιδράσεις σας.

Μετά διαμαρτύρεστε που τα γουρούνια κυβερνάνε! Κόπτεστε για τις ευθύνες της εξουσίας. Πάρτε την ευθύνη στα χέρια σας.

Η ατιμωρησία είναι απλά μια συνέπεια της αδιαφορίας του κόσμου και του θερμοκεφαλισμού κάποιων. Η εξουσία βρίσκει τις δικαιολογίες που χρειάζεται για να κουκουλώνει τα θέματα κάθε φορά, όταν μερικοί "αλήτες" τα σπάνε, γίνονται πέντε-δέκα πορείες απ' τους υπόλοιπους και μετά το θέμα ξεχνιέται.

Θα ήθελα να δω καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο, μέρα και νύχτα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και νύχτα, μέχρι να πάρει το γουρούνι που σκότωσε τα χρόνια που του χρειάζονται στη φυλακή. Μέσα, μέχρι να πεθάνει. Ίσως έτσι γίνει μια αρχή. Και η ατιμωρησία πάψει να υπάρχει ως πρακτική - ίσως έτσι σταματήσουν να αποκαλούνται τα επεισόδια "μεμονωμένα" όταν στην ουσία πρόκειται για παγιωμένη νοοτροπία στα σώματα "ασφαλείας".

Νεότερα, Κυριακή βράδυ: Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ενάντια στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε το παιδί. Αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή!

4 σχόλια:

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

να σου πω πιθανό σενάριο που μου είπαν και δεν είμαι μακριά απ το να το πιστέψω?

πως είπαν σ αυτό το μπάτσο "κοίτα σήμερα να χεις έναν νεκρό". τώρα για καμιά βδομάδα θα ασχολούμαστε μόνο με το καημένο το παιδί που το σκότωσαν (δεν το λέω ειρωνικά,πραγματικά το καημένο το παιδί) και την ερχόμενη παρασκευή που είναι η επιτροπή για το βατοπέδι κανείς δε θα το πάρει πρέφα. το ξέρουμε πια πως τα λεφτά τα φάγανε υπουργοί αλλά δε θα μάθουμε ποιοι.. οκ παραείναι τραβηγμένο σενάριο..αλλά εδώ που ζω ειλικρινά όλα τα περιμένω.

είναι χοντρή μαλακία που σπάνε μαγαζάκια και καίνε αμάξια, είναι ιδιωτική περιουσία. να κάψουν υπουργεία, να κάψουν τράπεζες κι αστυνομικά τμήματα,να τα κάνουν ρημαδιό. αλλά χάρηκα πολύ έναν άνθρωπο που στεκόταν έξω απ το καμένο μαγαζί του κι όταν τον ρώτησαν "τώρα εσείς τι περιμένετε?" είπε "περιμένω την κυβέρνηση να με αποζημιώσει γιατί αυτό είναι δικό της έργο". αυτός το κατάλαβε πως το μαγαζί του το σπάσαν γιατί ήταν οργισμένοι και για την οργή τους φταίει η πολιτική..

όσο για το ότι εκμεταλλεύονται το αίμα του παιδιού..εντάξει μερικοί τα σπάνε για τον ίδιο λόγο που τα σπάνε σ όλες τις πορείες..δεν τα σπάνε οι πραγματικοί αναρχικοί, οι μαλάκες τα σπάνε και τα σπάνε γιατί έτσι τους ήρθε..ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως αυτό που διαδηλώνουν το υποστηρίζουν..αν ακούσεις τα συνθήματα που φωνάζουν..εμείς κάναμε αποχή στο σχολείο και δεν ήταν η αποχή που κάνεις για να χάσεις μάθημα.είναι η αποχή που κάναμε κι όση ώρα δεν ήμασταν στην τάξη συζητούσαμε αυτό που έγινε και μετά -οι μικρότεροι που δεν πνίγονται στο διάβασμα- πήγαν στην πορεία..μου φαίνεται αρκετά ειλικρινής διαδήλωση..

εμένα η απορία μου είναι πού είναι όλες αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός, τι σκατά κάνει? ο υπ.εσωτερικών υπέβαλε παραίτηση, ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή κι ο υπ.εσωτερικών δεν επέμεινε!!!δηλαδή κάποιος που να νιώθει υπεύθυνος για ό,τι έγινε, ΔΕΝ υπάρχει?

θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι αυτό το θέμα, αλλά ήδη σου χω πιάσει πολύ χώρο =)

artemis είπε...

μίλα όσο θες, και πιάσε και άλλο τόσο χώρο...! Δεν είναι απλό το ζήτημα και όσα γράφεις χωράνε πολλή συζήτηση.

Νομίζω ότι το περιστατικό αυτό θα γίνει ορόσημο για τις επερχόμενες αλλαγές. Έχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας ακόμη.

Το σενάριο της στημένης δολοφονίας δεν μου φαίνεται πιθανό. Βασικά γιατί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πιστεύω πως δεν πρόκειται να κουκουλωθεί. Ήδη η εξεταστική δίνει το πόρισμα της στη Βουλή και προκύπτουν ευθύνες των πραγματογνωμόνων. Φυσικά η επόμενη ερώτηση είναι, αυτούς ποιος τους διόρισε...

Τους καταστηματάρχες θα τους αποζημιώσει η κυβέρνηση. Βγήκε και το είπε ο πρωθυπουργός. Ναι, έχει πολιτική ευθύνη γιατί τα δικά της όργανα απέτυχαν οικτρά. Δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό προκύπτει.

Ωστόσο αν διαβάζεις τον "πιτσιρίκο" είπε κάτι πραγματικά πετυχημένο (χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ την κούραση και την βιοπάλη κάποιων). "Ελλάς Ελλήνων καταστηματαρχών". Κάποτε έλεγαν οι Έλληνες "θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί" και τώρα λένε "θα μπορούσε να ήταν το δικό μου μαγαζί". Δείγματα της υλιστικής και γι' αυτό αποτυχημένης κοινωνίας μας.

Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου και των μαθητών ιδιαίτερα, που είναι συνομήλικοι του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι φυσικά, αυθεντική. Χαίρομαι, που τουλάχιστον ο κόσμος έχει αντανακλαστικά και διαδηλώνει και δεν είμαστε ένα έθνος ναρκωμένο.

Όσο για την παραίτηση του Υπουργού που δεν την έκανε δεκτή ο Πρωθυπουργός και την εύλογη απορία σου "μα τι κάνει ο Πρωθυπουργός"... ρε συ!!!! Τόσα χρόνια τίποτα δεν κάνει!!! Είναι το απαύγασμα της πολιτικής μετριότητας!Τώρα θα ξυπνήσει;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κερδισμένοι από όλη την ιστορία θα βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα το ξύσουν για κανένα τετραήμερο.
Κάψτε ρε και καμμιά ιδιωτική εταιρεία να κάτσουμε λιγάκι κι εμείς στα σπίτια μας!

mahler76 είπε...

δεν έχεις και άδικο. Δεν ξέρω πόσο και με ποιό τρόπο προκάλεσε ο μικρός τον αστυνομικό, ξέρω όμως πως η αντίδρασή του ήταν απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη είναι και η καπηλεία του γεγονότος από "αναρχικούς", πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ'